Formule 1

Red Bull-management spreekt elkaar tegen inzake upgrades Honda: "Mogelijkheid om veel te leren"

Uitgegeven door Johann Petermann • 19 juli 2018 10:05 • Print artikel

Red Bull heeft nog maar eens verduidelijkt dat ze Toro Rosso niet 'slachtofferen' om Honda te helpen met het verbeteren van hun motor voor 2019. Red Bull wil graag het gat dichten met de concurrentie zodat ze, met Max Verstappen en hopelijk Daniel Ricciardo, als die bijtekent, klaar kunnen zijn voor het titelgevecht volgend jaar.

Horner

Maar dit zou betekenen dat Honda meer upgrades moet aanbrengen op de wagens van Toro Rosso en dus de coureurs meer gridstraffen krijgen opgelegd. Teambaas van Red Bull, Christian Horner, geef toe dat ze samenwerken met de Japanners om nieuwe upgrades te testen bij Toro Rosso maar dit ten goede zal komen van de positie in het constructeurskampioenschap. Toro Rosso staat nu echter achtste en heeft slechts drie punten voorsprong op Alfa Romeo-Sauber.

"Ik denk niet dat we zo gaan pushen om Toro Rosso op te offeren maar er is natuurlijk een mogelijkheid om veel te leren en dit kan ons allemaal helpen, dus ook Toro Rosso", zei Horner tegen Autosport.com.

Sinds het besluit van Red Bull om Honda F1-motoren te gaan gebruiken in 2019, heeft Honda nog niet echt kunnen overtuigen. "Uit wat we zagen in Oostenrijk en Silverstone kun je zien dat de prestaties van de motoren dicht bij elkaar liggen. Het lijkt erop dat Honda op de goede weg is. Ze hebben de juiste doelstellingen en we kijken ernaar uit om met ze samen te werken," besluit een hoopvolle Horner. Helmut Marko ventileerde eerder deze week dat Toro Rosso grid-penalties moest aanvaarden om het proces rond de updates van de Honda-motor te versnellen en als het niet anders was gridstraffen te nemen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS