Formule 1

"Red Bull kan vraag versnellingsbakken voor nieuwe Honda F1-motor niet aan"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 6 november 2018 07:19 • Print artikel

Red Bull gaat vanaf 2019 in zee met motorleverancier Honda. De eerste vooruitzichten zijn goed; de Honda lijkt steeds meer aan vermogen te winnen ten opzichte van de concurrentie. Een opmerkelijk gegeven is wel dat Red Bull op dit moment de vraag naar versnellingsbakken moeilijk aan kan.

Honda F1

Dat liet Allard Kalff weten in RTL GP Slipstream: “Ik heb wat telefoontjes gepleegd en Toro Rosso heeft laten weten dat de nieuwe Hondamotor sneller is dan de motor van Renault. Dat laat zien dat ze bij Honda echt een doel voor ogen hebben. Een opmerkelijk feit is dat Red Bull de vraag naar versnellingsbakken niet goed aan kan door de ijverig Honda. Honda test zijn motoren op allerlei simulatoren en testbanken, maar voor elke motor hebben ze een versnellingsbak nodig.”

Het lijkt er dus op dat Honda er alles op alles aan wil doen om voor 2019 een motorblok te leveren, waarmee Red Bull kan strijden om de titel. Volgens sidekick Kees van de Grint is dat ook niet zo verwonderlijk: “Als je weet hoe Japanners in elkaar zitten, dan is het geen verrassing. Het zijn enorm ijverige mensen en werken heel erg hard om hun doel te bereiken.”

Ook kijkt Van de Grint terug naar de jaren ’80, toen McLaren dominant was met de Japanse motorblokken: “Mensen vergeten heel snel dat Honda in de tijd daarvoor het ook heel erg lastig had. De eerste jaren waren een catastrofe, maar na veel hard werk werden ze dominant. Japanners geven nooit op, ze halen hun doelen altijd.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS