Formule 1

"Red Bull is nog niet echt veel opgeschoten ten opzichte van Mercedes"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 13 augustus 2019 17:08 • Print artikel

Kees van de Grint, Allard Kalff en Ernest Knoors kijken terug op de eerste 12 races van het Formule 1 seizoen. En natuurlijk kijken de heren ook naar de prestaties van Max Verstappen en Red Bull. Ze zijn het er alle drie over eens dat het team in de loop van het seizoen beter is geworden, maar dat de goede prestaties ook voor een groot deel te danken zijn aan Max Verstappen.

Max Verstappen

“Als je puur kijkt naar de snelheid ten opzichte van vorig jaar dan zijn ze er nog niet”, laat Ernest Knoors weten. “Vorig jaar hadden ze rond deze tijd drie wedstrijden gewonnen en nu twee. Alleen wat ze dit jaar beter doen is dat ze fouten vermijden. Er zijn minder technische problemen dus dat is positief. Alleen hebben ze nu wel een rijder die minder presteert."

Kees van de Grint is het helemaal met hem eens. “Ze komen nu tenminste aan de finish. En door de snelheid van Max eindigen ze ook hoger, maar ze zijn er nog niet. Honda heeft de auto wel betrouwbaarder gemaakt. En doordat Max zo goed is staan ze vaak vooraan, maar er moet nog wel het een ander aan snelheid toegevoegd worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS