Formule 1

"Red Bull is er sneller dan ooit klaar voor en... onze Max Verstappen komt eraan!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 januari 2020 06:14 • Print artikel

Red Bull-consultant Helmut Marko denkt niet dat Ferrari volgend jaar zijn F1-team in de weg zit, wanneer Red Bull met Max Verstappen om de wereldtitel wil vechten. De Oostenrijker denkt dat de Honda-motor inmiddels bijna gelijkwaardig is aan de Mercedes-krachtbron.

Formula One Helmut Marko Max Verstappen Christian Horner Alex Albon Red Bull Honda F1

“We lagen op ze voor in het laatste, derde deel van het seizoen 2019”, zei Marko tegen Auto Bild. “Ze leken niet hetzelfde voordeel te hebben, vooral met de motor, dat ze daarvoor hadden.” Tegelijkertijd zei de Red Bull-consultant dat Honda een exceptioneel niveau aan progressie heeft laten zien. “Honda heeft niet alleen haar beloften ingevuld, ze overtroffen ze zelfs enorm! Ze staan bijna gelijk met Mercedes, alleen in de kwalificatie mist nu nog wat. Maar ik heb er vertrouwen in dat Honda ook die kleine stap gaat maken. Dan is het aan ons om een goede, passende auto te bouwen zodat we vanaf het begin van het raceseizoen de strijd aan kunnen gaan aangaan om de titel. Tot nu toe lijkt het erop dat we sneller dan ooit er klaar voor zijn!”

“Onze grootste rivaal gaat Mercedes zijn, met name Lewis Hamilton. Ik moet toegeven dat hij bijna perfect rijdt en hij op het moment de beste coureurs als een pakket is, maar onze Max Verstappen komt er aan!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS