Formule 1

Red Bull heeft Max Verstappen en strateeg Hannah: "We hadden de lastige beslissing... of.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 november 2019 11:35 • Print artikel

Max Verstappen en Red Bull Racing kunnen terugkijken op een fantastische weekend in Brazilië. Nadat Max Verstappen de pole had veroverd won hij ook de Grand Prix van Brazilië. De zege van Verstappen stemde Red Bull F1-teambaas tot tevredenheid.

Max Verstappen F1

“Dat was een welverdiend resultaat voor Max. We gingen deze race in met één doel en dat was winnen", zei teambaas Christian Horner na de winnende race op het circuit van Interlagos. "Vanaf het moment dat de lichten uitgingen, stormde Max naar de leiding en controleerde de race op briljante wijze. Lewis stopte net voor ons en ging voor een twee-stopper. Een unsafe release van een Williams kostte Max de leiding, maar hij maakte volledig gebruik van zijn nieuwe banden en hij ging Lewis direct voorbij."

"Daarna controleerde Max de race en de monteurs leverden fenomenaal werk om in 1,9 seconden de banden te wisselen bij de laatste stop. Toen de safetycar naar buiten kwam hadden we de lastige beslissing of we moesten stoppen vanaf de leiding, terwijl we wisten dat de auto achter ons door zou rijden. Onze strateeg Hannah stelde voor om te stoppen, dus dat deden we en Max was opnieuw in staat om Lewis te passeren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS