Formule 1

Red Bull heeft aerodynamisch lek boven: "Lijkt er op dat het nieuwe pakket tot een doorbraak heeft geleid"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juli 2019 10:24 • Print artikel

Red Bull heeft in Frankrijk en Oostenrijk een aantal updates doorgevoerd die lijken te werken. Deze moeten er voor gezorgd hebben dat Max Verstappen op de Red Bull Ring zijn eerste F1-overwinning van het seizoen kon binnenhalen, zo meldt de Duitse media.

Max Verstappen


Volgens het Duitse Auto Motor und Sport hadden de engineers in Milton Keynes een probleem met de beheersing van de dalende luchtstroom van de voorvleugel die gebouwd is op de nieuwe regels. Hierdoor was de achterkant van de Red Bull RB15 niet stabiel. Volgens het team was met name de 'vuile lucht' het probleem voor Verstappen en Gasly.

"De updates in Paul Ricard bevestigden al dat ze een oplossing voor het probleem proberen te vinden", aldus het Duitse magazine. "Het lijkt er op dat het nieuwe pakket met de nieuwe vleugel tot een doorbraak heeft geleid."

Tijdens de wedstrijd in Spielberg had alleen Verstappen de beschikking over de nieuwe vleugel. Auto Motor und Sport zegt echter dat het aerodynamicapakket van Mercedes nog steeds de dominante is. Dat betekent dat Ferrari ook stappen moet zetten om het gat te dichten, zo meldt het magazine, omdat zij tijd verliezen in de bochten op zowel de Zilverenpijlen als de Red Bull. Een engineer van de Scuderia zegt echter dat zij niet zomaar over kunnen stappen naar het concept, aldus het Duitse blad: "Dat vraagt vier maanden, omdat het invloed heeft op de hele auto."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS