Formule 1

Red Bull geloofde niet meer in Daniil Kvyat, Ferrari wel! Kvyat vindt onderdak bij Scuderia Ferrari

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2018 13:56 • Print artikel

Daniil Kvyat is benoemd als nieuwe F1-ontwikkelingscoureur van Ferrari. Daarmee heeft de Rus die aan het einde van het seizoen bij Red Bull vertrok, toch onderdak gevonden in de hoogste klasse van de autosport. De coureur had een paar zware jaren in de Formule 1. Eerst werd hij door Max Verstappen verdrongen bij Red Bull Racing en daarna verloor hij zijn stoeltje bij Toro Rosso.

Danill KvyatHalverwege 2016 werd Kvyat bij Red Bull Racing vervangen door Max Verstappen en teruggezet naar Toro Rosso. Nadat hij dit jaar het onderspit moest delven ten opzichte van Carlos Sainz, liet het team hem na de Grand Prix van Singapore vallen en werd hij vervangen door Pierre Gasly. In Amerika mocht de 23-jarige Rus toch Gasly nog vervangen, vanwege zijn verplichtingen in het Japanse Super Formula. Daarna was het afgelopen en vertrok de Rus uit het Red Bull-programma.

“Daniil Kvyat wordt Scuderia Ferrari’s ontwikkelingscoureur”, meldt het Italiaanse bedrijf op Twitter. De Rus is de eerste coureur die voor 2018 als Ferrari F1-ontwikkelingscoureur is bevestigd en gaat werken onder de vaste coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS