Formule 1

Red Bull geeft toe dat Hondamotor tekort komt: "Het verschil is nog 50Pk en dat is te veel om echt mee te doen"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 12 oktober 2018 06:09 • Print artikel

Honda had een moeilijk begin in zijn terugkeer naar de Formule 1, maar begint langzamerhand steeds meer het respect te verdienen van andere teams. Het team bracht een grote motorupdate mee naar Japan en alles ziet er veelbelovend uit voor Toro Rosso en Red Bull Racing, dat volgend seizoen ook met de motoren gaat rijden. Helmut Marko laat echter weten dat er nog wel steeds een achterstand is op de motoren van Mercedes en Ferrari.

Helmut Marko Red Bull

De teambaas van Red Bull ziet grote verschillen in de ontwikkeling van de Hondamotor ten opzichte van de Renaultmotor: “Waar de motorupgrade van Renault ons anderhalve tiende bracht, bracht de update van Honda Toro Rosso bijna een halve seconde.” Toch wil Marko nog niet aan een kampioenschap denken: “Realistisch gezien is het erg moeilijk om mee te doen om het kampioenschap. De nieuwe reglementen wat betreft de voorvleugel zou nog wel een voordeel voor ons kunnen zijn.”

Red Bull wil volgens Marko ook niet te veel druk leggen op Honda: “Ze kunnen in alle rust werken. Het gaat er vooral om dat we het gat weer wat dichten, dan zijn we al tevreden. De motor hoeft uiteindelijk ook niet zo sterk te zijn, omdat we tijd goedmaken met ons chassis. Het verschil is nog 50Pk en dat is te veel om echt mee te doen om de titel.”

Eerder liet Mercedes teamchef Toto Wolff al weten rekening te houden met Honda: “Ze zien er strijdvaardig uit. Het zou goed kunnen zijn dat Red Bull Racing volgend jaar onze concurrent zal zijn. Zeker nu het intern bij Ferrari niet goed zit.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS