Formule 1

Red Bull geeft toch waarschuwing - Horner tegen Sky Sport F1: "We zijn wanhopig..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 augustus 2019 05:07 • Print artikel

Max Verstappen maakt het zowel Mercedes als Ferrari lastig en pakte de meeste punten in de laatste vier Formule 1-races. Pierre Gasly kan op zijn beurt het tempo niet volgen en zit vooral in het middenveld. Hoewel Red Bull de Franse Formule 1-coureur nog een kans geeft, laat teambaas Christian Horner duidelijk doorschemeren dat er in de tweede helft van het seizoen wat moet gaan veranderen.

Max Verstappen en Pierre Gasly

In gesprek met Sky Sports gaat de teammanager zelfs nog verder in op de situatie. “Onze intentie is om hem tot het einde van het jaar in de auto te laten, maar wij zijn wanhopig om hem meer potentieel uit de auto te zien halen”, aldus de Brit. “Ik denk dat hij wat tijd tijdens de zomerpauze moet nemen, reflecteren op de eerste helft van het seizoen en daar de lessen van mee te nemen naar de tweede helft van het jaar. Het is van vitaal belang voor ons dat we een kans hebben om Ferrari te pakken, dat we verder voor ze eindigen.”

Volgens Horner zorgt de magere prestaties van Gasly er ook voor dat Mercedes een twee-top-strategie kon uitvoeren op de Hungaroring. “Het probleem is dat hij er helemaal niet bij zit”, legde de Red Bull-manager uit.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS