Formule 1

Red Bull F1-talent: "Ik denk echt dat we een goede generatie hebben! We weten wat we willen"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 19 november 2018 07:22 • Print artikel

Pierre Gasly gelooft dat de jonge coureurs zoals hijzelf, Lando Norris, George Russell, Charles Leclerc en Esteban Ocon binnen een niet al te lange tijd een wisseling van de wacht gaan doorvoeren. Daarnaast is Gasly blij met de ambitie van de jonge coureurs in de Formule 1.

Pierra Gasly

De grid voor het seizoen 2019 is flink opgeschud en oudgedienden zoals Alonso en Räikkönen verlaten de sport of doen een stapje terug. De jonge coureurs nemen de plekken in de topteams langzamerhand over en gaan een gooi doen naar de hegemonie van coureurs als Hamilton en Vettel.

Gasly is van mening dat de invloed van de jonge coureurs alleen maar goed kan zijn voor de sport: “Ik denk echt dat we een goede generatie hebben. We rijden al samen sinds 2005 en kennen elkaar goed. Ik ben dan ook van mening dat al het racen dat we tegen elkaar gedaan hebben het beste in ons naar boven heeft gehaald. Ook komen jongens als Norris en Russell de sport binnen en ik denk dat nieuwe mensen de sport weer gaan volgen door het opschudden van de grid. We hebben allemaal veel ambitie, we weten wat we willen en dat is geweldig. We zijn samen opgegroeid in de lagere klasses en mogen het nu uitvechten in de Formule 1.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS