Formule 1

Red Bull F1-protegé: "Ik laat mijn concentratie geen moment verslappen maar.."

Uitgegeven door Johann Petermann • 11 mei 2018 11:03 • Print artikel

Pierre Gasly is misschien wel dé revelatie tot nu toe. De jonge Fransman kan niet wachten om weer te racen dit weekend en op de website van Toro Rosso blikt hij vooruit het raceweekend in Spanje:

Pierre Gasly

“Ik denk dat ik duizenden rondjes in Barcelona heb gedaan want het is het circuit dat we het meest gebruiken om te testen. Al met de 2 liter, de 3.5 liter en in de GP2 voordat ik überhaupt in een Formule 1 auto zat kwam ik hier en ook met het werk in de simulator hebben we vooral gefocust op Barcelona dus ik heb waarschijnlijk het equivalent van meerdere rondjes om de aarde op dit circuit gereden. Afgezien van het goed te kennen heb ik hier ook leuke herinneringen omdat ik het kampioenschap in de 2.0 liter Renault heb behaalt hier en het was mijn eerste keer in een Formule 1 auto toen ik in 2015 hier kwam testen voor Toro Rosso. Al met al heb ik een heel positief gevoel in Barcelona. Dit jaar zijn onze wintertesten goed verlopen dus ik kan niet wachten om aan de gang te gaan en ik hoop dat we snel zijn en punten scoren."

Het cliché van dit circuit is dat als je auto hier goed werkt het op elk circuit werkt. Dat kan wel kloppen maar toch vind ik dat de baan een geheel eigen karakter heeft.

Ondanks dat hij de baan goed kent is er nog wel een belangrijk punt waar Gasly mee rekening moet houden, de kwalificatie is enorm belangrijk op het Circuit de Catalunya-Barcelona. "De kwalificatie is altijd gecompliceerd omdat je over het algemeen maar 2 kansen krijgt om het te laten zien. En als je problemen tegenkomt zoals veel verkeer, dan heb je maar 1 kans. Dat is altijd een spannend moment want dan weet je dat je op je best moet rijden en dat vind ik wel mooi. Aangezien Barcelona niet al te ver bij Frankrijk vandaan is zullen er ook vrienden en familieleden van me komen wat echt fijn zal zijn. Het betekent niet dat ik er door wordt afgeleid want ik laat mijn concentratie geen moment verslappen maar het is wel aangenaam om een hapje te gaan eten met wat vrienden en een ontspannend avondje te hebben Dat zijn van die leuke dingen die we extra krijgen als we in Europa rijden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS