Formule 1

Red Bull en Honda in gesprek over motoren voor 2022 en 2023

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 december 2019 11:10 • Print artikel

Red Bull maakte recent bekend dat de deal rond is dat ze ook in 2021 met Honda-motoren in de Formule 1 rijden. Nu bevestigt Dr. Helmut Marko dat er ook gesprekken lopen om na dat seizoen samen verder te werken. “Het is een grote opluchting voor ons”, zegt Marko tegen Servus TV. “We zijn tevreden met Honda.”

Max Verstappen


Het lijkt er op dat het belangrijkste aandachtspunt voor de Japanners de kosten zijn. “Het mag duidelijk zijn dat de goede resultaten helpen bij het voortzetten van het programma, maar de balans tussen wat je er instopt en het resultaat moet ook juist zijn.”

Daarnaast bevestigt de Oostenrijker dat de gesprekken voor 2022 en 2023 al aan de gang zijn. “We zijn al in gesprek met Honda over een verdere samenwerking voor 2022 en 2023. Het hangt in grote mate af van de kostenbesparing, maar de FIA begint dat nu in te zien. We hebben de intentie uitgesproken om de motoren vanaf 2021 te bevriezen. Wat zeker tot gevolg heeft dat de ontwikkeling bijna gaat stagneren en de kosten ook drastisch teruggebracht kunnen worden.”

Volgens Marko is de ontwikkeling op het gebied van kostenbesparing dan ook de sleutel voor een verdere samenwerking. “Het kan inderdaad cruciaal zijn voor Honda en het stelt ons in staat om een verdere samenwerking aan te gaan”, aldus de Oostenrijker.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS