Formule 1

Red Bull beslist na USA over coureur naast Max Verstappen: "Het is allemaal aan ons, maar Hülkenberg is ..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 september 2019 05:02 • Print artikel

Red Bull wisselde de posities van Alexander Albon en Pierre Gasly tijdens de zomerpauze. Albon nam naast Max Verstappen plaats in de Red Bull, terwijl Gasly terugkeerde naar Toro Rosso. Toch wilden Red Bull-teambaas Christian Horner en Dr. Helmut Marko op basis van de wissel nog geen conclusies verbinden aan de line-up voor 2020. Dr. Helmut Marko bevestigt dit nogmaals, nadat Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat liet weten niet onder de indruk te zijn van de prestaties van Albon in België.

Red Bull en Toro Rosso

“Hij past er goed in, hij maakte een sterk debuut in België en dat is wat we van hem verwachtten, wat hij vervolgens ook deed”, aldus de Oostenrijker tegenover Speed Week. “Hij zat er volledig bij vanaf de eerste ronde.” Daarnaast ontkent de Red Bull-consultant dat de inzet van de Britse Thai iets te maken heeft met het tevredenstellen van Red Bull-oprichter Chaleo Yoovidhya.

“We spraken er nooit over. Het is allemaal aan ons”, reageert Marko en zegt dat Gasly vooral prestaties en consistentie moet laten zien bij Toro Rosso en voegt daaraan toe: “Na de race in Amerika (Austin) gaan we evalueren wie waar rijdt.” De komst van Nico Hülkenberg wordt echter uitgesloten door de consultant.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS