Formule 1

Red Bull begrijpt er niets van dat hun rijder niet mee mag doen: "Ik vind het een beetje vreemd"

Uitgegeven door Johann Petermann • 19 juli 2018 07:23 • Print artikel

Red Bull vind het vreemd dat titelkandidaat voor de Formule 3, Dan Ticktum, niet mag meedoen aan de komende testdagen vanwege de criteria die er gelden wat betreft de superlicentie punten.

Dan Ticktum

De winnaar van de Grand Prix van Macau staat in de rij om volgend seizoen bij Toro Rosso te gaan rijden. Hij staat nu echter voor een grote hindernis omdat sinds zijn schorsing in 2016, hij niet genoeg punten heeft om zich te kwalificeren voor een F1 superlicentie. Hij heeft zelfs niet genoeg punten om deel te nemen aan een officiŽle testsessie, waardoor hij en Red Bull nu voor een probleem staan.

"Ik vind het een beetje vreemd dat je een coureur die Macau heeft gewonnen en dit jaar meerdere races in de Formule 3 heeft gewonnen, niet mee laat doen aan een testdag", vertelde teambaas van Red Bull, Christian Horner tegenover Autosport. Ik denk dat ze bij de FIA hier eens over moeten nadenken aangezien andere coureurs wel meedoen die aantoonbaar minder hebben bereikt."

Nu Ticktum niet deelneemt aan de testdag op de Hungaroring, bevestigde Horner dat Jake Dennis weer zal rijden voor de tweede keer al, nadat hij ook al op kwam draven tijdens de testdag in Barcelona in mei. "Jake Dennis zal weer voor ons rijden in Hongarije want hij doet het erg goed met het simulatorwerk," laat Horner tenslotte weten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS