Formule 1

Red Bull al bezig met ontwikkelingen voor 2019: ‘We zitten dit jaar in niemandsland’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 6 oktober 2018 17:12 • Print artikel

Red Bull Racing is al het hele seizoende nummer 3 in de constructeursstanden daar lijkt ook geen verandering in te komen. Het team is daardoor al een tijdje bezig met de ontwikkeling van de RB15 vertelde Christian Horner in Japan.

Christian Horner

“Er komt een regelverandering aan komend seizoen en dit seizoen lijkt er voor ons nog maar weinig te verandering in de WK-standen, dus natuurlijk zijn we al een tijdje bezig met de ontwikkelinng van de RB15, de auto die we in 2019 gaan gebruiken.”

Wel laat Horner weten dat er upgrades op de auto komen dit jaar: “We laten natuurlijk niet de kans liggen om dingen die volgend seizoen op de auto moeten al uitgebreid te testen. Niets is beter dan het testen op de baan.”

Red Bull staat derde in de constructeursstand met een grote achterstand op Ferrari en een grote voorsprong op Renault. Ook Verstappen en Ricciardo lijken genoeg te moeten nemen met P5 en P6 in het WK. Daarbij komt kijken dat elk team een bepaald bedrag per punt moet inleveren aan het einde van het seizoen. Punten halen kost Red Bull dus eigenlijk geld op dit moment.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS