Formule 1

Recht op de man af over gerucht terugschroeven Mercedes F1-motor: "We vragen altijd het...'

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 februari 2021 20:08

Lewis Hamilton heeft dit jaar maar één doel en dat is het binnenhalen van de achtste wereldtitel Formule 1. De Britse coureur die op dit moment nog geen contract verlengd heeft bij Mercedes, denkt wel dat de tegenstand van Red Bull in 2021 groter gaat zijn.

Max Verstappen Red Bull en Mercedes start GP Abu Dhabi


"De achtste wereldtitel zou wat groots zijn”, aldus Hamilton tegen La Gazetta dello Sport. “Ik kan me het getal zelfs niet voorstellen, maar dat is waar ik mij met al mijn inspanningen op focus.” Toch verwacht de Brit dat hij dit jaar niet zomaar even naar de wereldtitel gaat rijden: “Ik verwacht een zwaar jaar, dat kan ik je verzekeren. Red Bull heeft getoond dat ze erg sterk waren in 2020.”

Er zijn mensen die denken dat Mercedes tijdens de seizoen finale, die door Max Verstappen gewonnen werd, het vermogen heeft teruggeschroefd. “We vragen altijd het maximale van onze motoren. Ze waren simpelweg sneller”, stelt Hamilton over dat gerucht. “Dat is waarom we nog steeds erg hard moeten werken, maar ik heb een fantastische groep mensen om mij heen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS