Formule 1

Reactie Sebastian Vettel over incident met Max Verstappen: "Ik was al blij dat ik..."

Uitgegeven door Bart • 13 april 2019 12:16 • Print artikel

Kort voor het vallen van de vlag tijdens Q3 van de kwalificatie voor de Grand Prix van China was het dringen op de baan. Max Verstappen werd tijdens de out lap door zowel Sebastian Vettel als beide Renaults voorbij gereden. Het is een ongeschreven regel dat je elkaar tijdens de aanloop naar een snelle ronde niet passeert. Door het incident misten Verstappen, Pierre Gasly en beide Haas-bolides een tweede run. Vettel had er allemaal maling aan. "Ik was al blij dat ik een tweede run kon doen", zei de Duitser in een reactie op de baan van het Shanghai International Circuit. "We hadden het krap gepland en hadden slechts een marge van tien seconden."

Max Verstappen


Vettel kwam zelf tekort om het de Mercedessen lastig te maken, maar in de strijd om P3 versloeg hij wel teamgenoot Charles Leclerc. "Mercedes was helaas iets te snel voor ons vandaag. Vanaf Q1 reden ze al snellere tijden dan wij. We hadden een goede sessie, al zat er wellicht wel wat meer in."

Wat vooral op viel is dat Mercedes snel is in de bochten en Ferrari extreem snel op het rechte stuk. "Als het close wordt, hebben wij wellicht een voordeel op het rechte stuk", denkt Vettel. "Misschien kunnen we daar tijdens de race iets ondernemen. Het wordt een lange race en het zou een goede dag moeten kunnen worden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS