Formule 1

Raikkonen wisselgeld in deal tussen Ferrari en Renault?

Uitgegeven door Casper Bekking • 2 september 2009 18:22 • Print artikel

Volgens het geruchtencircuit heeft het Renault F1 Team een aantal gesprekken gevoerd met Kimi Raikkonen voor het komende seizoen. De Franse fabrikant verliest mogelijk tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso aan Ferrari, en heeft een ruil in gedachten met de Finse wereldkampioen uit 2007. Ferrari zou Raikkonen bovendien een vertrekpremie van 25 miljoen euro hebben aangeboden als afkoopsom voor zijn tot en met 2010 durende contract.


Het ziet er naar uit dat Raikkonen een contract voor meerdere jaren gaat tekenen bij Renault, met een totale waarde van bijna vijftig miljoen euro. Het Franse team is naarstig op zoek naar een ervaren coureur, mocht Alonso daadwerkelijk vertrekken. Momenteel is Romain Grosjean tweede coureur, maar de jonge Fransman heeft slechts twee races ervaring.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de deal tussen Ferrari en Alonso tijdens de Grand Prix van Italië bekendgemaakt, waarna de overeenstemming tussen Raikkonen en Renault waarschijnlijk niet lang op zich laat wachten.

Laatste nieuwtjes in de world of racing

Babe-box

Xtra

COLUMNS