Formule 1

Racing Point zal verdwijnen: "Als Aston Martin F1 Team willen we naar de top"

Uitgegeven door Bart • 11 februari 2020 13:13 • Print artikel

In 2021 keert Aston Martin na ruim 60 jaar als team terug in de Formule 1. Het nieuws dat het Britse merk het team van Racing Point gaat overnemen, zorgde uiteraard voor zeer tevreden gezichten bij het team uit Silverstone. Volgens teambaas Otmar Szafnauer is het team klaar voor de volgende stap. "Dit geeft een enorme energie boost aan alle 465 loyale en hard werkende mensen in Silverstone", aldus Szafnauer van Racing Point.

Lance Stroll


"Lawrence Stroll heeft de medewerkers vorige week toegesproken en het doel van Aston Martin mag duidelijk zijn. Ze willen een topteam in de Formule 1 worden. Iedereen is trots om een legendarische fabrikant te vertegenwoordigen nu deze terugkeer in de koningsklasse van de motorsport."

Voor 2020 verandert er voorlopig nog niet veel aan de doelen van Racing Point. "Vanaf 2021 gaan we verder als Aston Martin F1 Team en dan zal de naam Racing Point verdwijnen. Het wordt een spannende tijd om de transitie naar een fabrieksteam te maken, maar daar hebben we het hele jaar de tijd voor. Aan de andere kant moeten we ook niet onze focus van 2020 halen, we willen competitief zijn met de RP20."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS