Formule 1

Racing Point mag nieuwe fabriek bouwen: "Als we willen groeien, is de huidige fabriek niet groot genoeg"

Uitgegeven door Bart • 7 november 2019 07:32 • Print artikel

Racing Point heeft toestemming gekregen om een nieuwe fabriek te bouwen. Het nieuwe onderkomen moet herrijzen naast de huidige fabriek in Silverstone. De plannen moeten het oude Force India naar een hoger plan brengen. Als alles volgens planning verloopt, zal het team in de zomer van 2021 verhuizen naar de nieuwe fabriek.

Racing Point Lance Stroll


Het team van Sergio Perez en Lance Stroll staat momenteel zesde in de stand bij de constructeurs. De achterstand op nummer vijf Renault bedraagt 18 punten. Het team wil graag terug naar de positie waar het 2016 en 2017 op afsloot. Destijds was het team het vierde team op de grid na Mercedes, Ferrari en Red Bull. "Ik ben zeer tevreden dat we de toestemming binnen onze planning hebben gekregen", zegt teambaas Otmar Szafnauer tegen Autosport.com.

"Nu wordt het tijd om de plannen af te ronden en dan kunnen we werkzaamheden in het eerste kwartaal van komend jaar beginnen. We stellen alles in het werk om in de zomer van 2021 te verhuizen. Als we willen groeien als team, is de huidige fabriek niet groot genoeg. Het team zal met ongeveer 10 tot 20 procent groeien, dus dan heb je meer ruimte nodig."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS