Formule 1

Racing Point dient protest in tegen 'illegale rembalans' van Renault met een 12 pagina's tellend dossier

Uitgegeven door Bart • 14 oktober 2019 18:51 • Print artikel

Het F1-team van Renault heeft tot de Grand Prix van Mexico de tijd om aan te tonen dat de 2019 auto legaal is. Rivaal Racing Point heeft een 12 pagina's tellend dossier samengesteld met een officieel protest tegen de rembalans van het Franse team tijdens het raceweekend in Japan. Het wordt omschreven als een 'pre-set lap distance-dependent brake bias adjustment systeem', vrij vertaald denkt Racing Point dat de rembalans automatisch wordt bepaald naar de plaats van de auto op de baan. Dat schrijft Grandpx.news.

Perez Ricciardo


In de regels staat dat een coureur zelf de rembalans moet aanpassen en dat dit niet automatisch mag gebeuren. Volgens de FIA is het protest geoorloofd en moet Renault met bewijzen komen. De FIA heeft de ECU's en stuurwielen van de auto's van Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg in Suzuka onderzocht.

Renault heeft van het protest kennisgenomen, maar zegt dat het meer tijd nodig heeft vanwege de complexiteit van de 12 pagina's aan protest. "Renault wil zich gedegen voorbereiden om haar positie te verdedigen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS