Formule 1

Puike P2 voor Perez; Red Bull en Max Verstappen blijven het klassement aanvoeren!

Uitgegeven door Peter Vader • 3 juli 2022 20:01

Red Bull pakte een podium toen Sergio Perez als tweede eindigde tijdens een chaotische Britse Grand Prix op Silverstone. Een late race safety car opende de deur voor Perez om op het podium te eindigen, waarbij het in Milton Keynes gevestigde Red Bull-team een reeks van minstens één auto op het podium bij elke race voortzette, sinds een dubbele DNF bij de seizoensopener. Wereldkampioen Max Verstappen leidde daarentegen kort, maar liep autoschade op en eindigde als zevende, in zijn laagste finish van het seizoen tot nu toe.

Sergio_Perez_blij_met_P2

Perez puike P2!
Nadat de race was gestopt voordat er zelfs maar één ronde was afgelopen, na een huiveringwekkende crash met meerdere auto's op weg naar bocht 1, genoot Red Bull van een op en neer race voordat een late safetycar de deur opende voor Perez. De Mexicaan kwam al vroeg in de pits nadat hij bij de herstart schade aan de voorvleugel had opgelopen, maar Perez was door de safety car terug naar de vierde plaats gegaan, die een gevolg was van een motorstoring voor de Alpine van Esteban Ocon. Bij de herstart was Perez betrokken bij een aanrijding met Charles Leclerc en Lewis Hamilton, maar kreeg hij uiteindelijk een voorsprong op het duo om daarmee als tweede te eindigen, hoewel hij niet in staat was om voormalig Red Bull-junior Carlos Sainz na zijn pole voorbij te steken. De Spanjaard behaalde daarmee zijn allereerste F1-overwinning in zijn Ferrari.

Red_Bull_GP_Brittain_P2_met_Perez_P7_Verstappen

Verstappen blijft klassementsleider
Max Verstappen had kort de leiding in de race. Na veel strijd tussen de vier kemphanen van Red Bull en Ferrari in de eerste ronde, zette Verstappen Sainz onder druk en maakte hij een kostbare fout in de tiende ronde. Hij ging wijd en liep vloerschade op, waardoor hij zijn leidende positie ten opzichte van de Ferrari's verloor. Verstappen dacht eerst dat het om een lekke band ging, maar later bleek het probleem ergens anders te liggen. De Nederlander hield Mick Schumacher nipt van zich af in de laatste ronden om daarmee de zevende plaats te pakken, waarbij Verstappen zijn positie als de huidige klassementsleider handhaafde.

Sergio_Perez_puike_P2

Red Bull leidt Constructor’s Championship
Na tien ronden van het Formule 1-seizoen van 2022 staat Max Verstappen op 181 punten en leidt hij een Red Bull één-twee, aldus een bericht van CitiBlog. De Nederlander heeft 34 punten voorsprong op Perez, die op zijn beurt 9 punten voorsprong heeft op Leclerc. Het in Milton Keynes gevestigde Red Bull-team behoudt ook hun positie als leiders van het Constructor's Championship. Ze staan op 328 punten en hebben een voorsprong van 63 punten op Ferrari, die komend weekend de strijd aangaat met redt Bull in diens thuisrace op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Red_Bull_actie_Silverstone_zijkant

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!