Formule 1

Psychologische strijd Mercedes-Red Bull om achtervleugel: "Niet al te serieus nemen"

Uitgegeven door Bart • 15 mei 2021 08:00 • Print artikel

De strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen wordt niet alleen op de baan uitgevochten. De teams Mercedes en Red Bull houden wel van een psychologisch spelletje. De laatste dagen is de achtervleugel van de RB16B onderwerp van gesprek. Volgens Hamilton en Mercedes zou er te veel beweging in zitten, waar de regels voorschrijven dat bewegende onderdelen verboden zijn. De FIA gaat de vleugel nu opnieuw onderzoeken.

Max Verstappen


Red Bull-topman Helmut Marko verwacht er weinig nadelige gevolgen van en heeft ook zijn twijfels bij de achterkant van de Mercedes. "Die auto heeft meer dan één achtervleugel", aldus de Oostenrijker in een reactie aan het Duitse Motorsport Total. "Onze vleugel heeft de test doorstaan en dat telt."

"Met nieuwe regels gaan alle teams de grijze gebieden opzoeken. De FIA kijkt niet alleen naar Red Bull. Als onze vleugel niet mag, heeft dat ook gevolgen voor andere teams. Dit is een volledig normaal proces. Ook in onze succesperiode hebben we de vleugels twee of drie keer per seizoen aangepast."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS