Formule 1

Problemen voor Max Verstappen? “Red Bull moet nu snel achterhalen wat het geheim van Mercedes is”

Uitgegeven door Peter Vader • 14 oktober 2021 10:27 • Print artikel

Nu Mercedes een snelheidsvoordeel lijkt te hebben op Red Bull tijdens de Turkse Grand Prix, maakt Helmut Marko zich zorgen over wat er kan gebeuren als dit zo doorgaat. De Oostenrijkse Red Bull-management adviseur heeft gewaarschuwd dat Red Bull er snel aan moet werken om erachter te komen hoe Mercedes qua snelheid nu schijnbaar voor hen is uitgekomen. Max Verstappen en Sergio Perez konden Valtteri Bottas tijdens de Turkse Grand Prix niet evenaren, waardoor de Fin een dominante overwinning claimde.

Max Verstappen F1 Red Bull at GP Turkije Istanbul

Niets illegaals
Hoewel de FIA heeft geoordeeld dat het hogere lineaire tempo van de Silver Arrows niet te wijten is aan iets illegaals - een uitspraak die Red Bull heeft aanvaard - hoopt Marko dat het geheim van hun verbetering iets is dat Red Bull kan ontdekken. "Ik denk niet dat Mercedes iets illegaals heeft gedaan", vertelde Helmut Marko aan F1-Insider. "Maar er is iets vreemds aan de hand sinds Silverstone. Dus nu is het aan ons om te onderzoeken waarom ze ineens zo snel zijn. Is het alleen de motor of iets anders? We moeten nu dag en nacht werken om hun geheim te achterhalen en het vervolgens tegen te gaan. Zo snel als we kunnen. Het is aan ons."

“Dan hebben we een probleem”
De belangrijkste zorg voor Marko is hoe Red Bull's titelkansen kunnen worden beïnvloed als ze het tempo van Mercedes niet kunnen evenaren, waarbij een aantal van de resterende zes circuits op de kalender over het algemeen meer geschikt zijn voor hun rivaal Mercedes. "Als de prestatieverschillen blijven zoals ze waren in Istanbul, dan hebben we een probleem", gaf Marko toe in een bericht van Racingnews365. "Van de zes circuits spelen alleen Mexico en Sao Paulo vanwege hun hoogte een beetje in ons voordeel. De rest lijkt op dit moment duidelijk Mercedes-land te zijn."

Onverklaarbare tempo toename
Eén van de belangrijkste punten die Marko opmerkte dat Mercedes een voordeel leek te hebben in Istanbul Park, was hoe hun tempo toenam naarmate de race vorderde. "Zeker met lege tanks zijn ze veruit superieur aan ons", zei de Oostenrijker. "Aan het begin van de race zitten we nog steeds op één lijn. Daarom had Hamilton het zo moeilijk tegen Yuki Tsunoda. Later, toen Hamilton Pierre Gasly tegenkwam, liet hij hem staan alsof Gasly een beetje aan het inparkeren was."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS