Formule 1

Prins Bernhard van Oranje weet waarom de Formule 1 voor Zandvoort kiest: ‘Circuit is meer geschikt’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 5 november 2018 19:31 • Print artikel

Vorige week werd bekend gemaakt dat Zandvoort de beste papieren heeft om een Nederlandse Grand Prix te organiseren. Prins Bernhard van Oranje zou gesprekken hebben gevoerd met Liberty Media om te mogelijkheden van een Grand Prix in 2020 te bespreken.

Prins Bernhard van Oranje en Max Verstappen

Van Oranje liet in een gesprek met Allard Kalff weten dat ze inderdaad hebben onderhandeld met Liberty Media om te kijken wat er geregeld kan worden: “Het is in principe goed dat het nieuws nu uit is gekomen, want dat maakt het makkelijker om het bedrijfsleven en de overheid aan te spreken om de financiën rond te krijgen.” Toch is er nog niets zeker: “We moeten wel in de gaten houden dat er nog veel concurrentie is, voornamelijk internationaal. “

Van Oranje denkt dat het organiseren van een Grand Prix in Nederland goed is voor het landsbelang: “Het is belangrijk om te sport naar Nederland te brengen. Er zijn veel mensen die de sport volgen en wereldwijd bereikt de sport ongeveer 2 miljard mensen. Ook de inkomsten van zo’n Grand Prix zijn behoorlijk, ongeveer 80 miljoen. Een van de randvoorwaarden is ook dat de overheid en het land achter een Grand Prix staan. We willen zeker zijn dat er een breed draagvlak is en als ik de reacties lees, dan denk ik dat dat er ook is.”

De keuze voor Zandvoort wordt niet door iedereen begrepen. Assen zou ook geschikt zijn om een race te organiseren. Van Oranje weet zo de redenen wel waarom de Formule 1 toch voor Zandvoort zou kiezen: “Het ligt dichter bij de grote steden en het heeft een beter imago onder de fans en coureurs. Voor veel coureurs is dit een populair circuit. Daarbij komt ook nog dat Zandvoort wordt gezien als een van de meest uitdagende circuits in de wereld. De FOM liet verder ook weten dat dit circuit meer geschikt is, na wat kleine aanpassingen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS