Formule 1

Politieke spelletjes... Max Verstappen: "We hebben er niks over te zeggen, de grote bazen bepalen"

Uitgegeven door Bart • 12 juni 2019 17:14 • Print artikel

Volgens Max Verstappen spelen er in de F1-paddock te veel politieke spelletjes. Dit zegt de Red Bull-coureur na een nieuwe meeting tussen de FIA, de teams en Liberty Media over de nieuwe reglementen vanaf 2021. De coureurs zouden maar weinig invloed hebben over de nieuwe stappen. "We hebben er niks over te zeggen, de grote bazen bepalen."

Max Verstappen


"Op een gegeven moment moet je zeggen: dit zijn de regels en daar houden we tien jaar aan vast", zo zegt Verstappen in De Telegraaf. 'Dan komt het na vijf, zes jaar echt wel dichter bij elkaar. We proberen soms wel aan te geven wat we willen. Een paar jaar geleden vonden we auto’s te langzaam en hadden we te weinig grip. Toen zijn we naar die bredere auto’s gegaan, met meer downforce."

Dat heeft geleid tot snellere auto's, maar inhalen blijft enorm lastig. "Nu rijden we overal baanrecords, maar ik denk niet dat het daarom draait. Als je alleen maar harder en harder wilt, kun je net zo goed een robot in de auto zetten. Het moet leuk zijn voor de fan."

"Zo kijk ik zelf graag naar de MotoGP, omdat je niet weet wie er gaat winnen. Ze zitten veel dichter bij elkaar en een klantenteam kan ook om de overwinning vechten. Het zou mooi zijn als we daar iets van kunnen leren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS