Formule 1

Politieke druk! McLaren F1 en Petrobras, ondanks vijf-jarige deal per direct uit elkaar

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 november 2019 14:10 • Print artikel

McLaren en Petrobras stoppen per direct de technische- en sponsoring overeenkomst. Het Formule 1-team en de Braziliaanse oliefabrikant gingen in 2018 een vijfjarig contract aan. Het oliebedrijf wat eigendom van de staat is, kreeg recent veel druk van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro om de overeenkomst zo snel mogelijk te eindigen. Na maanden van gesprekken heeft het team uit Woking nu bevestigd dat de wegen met Petrobras scheiden.

McLaren Petrobas

“Petrobras en McLaren Racing hebben hun technische en sponsoring overeenkomst met wederzijds goedkeuring beëindigd”, luidt het statement wat McLaren heeft uitgegeven. “Het partnerschap leverde duidelijke technologische voordelen in brandstof en smeermiddelen op en identificeerde kansen voor toekomstige samenwerking op het gebied van commercie, technologie en sociale verantwoordelijkheid tussen de twee bedrijven.”

“We erkennen de importantie van McLaren in de wereldwijde motorsport en we zijn blij met de resultaten die het gedurende het tweejarige partnerschap heeft opgeleverd”, zegt Roberto Castello Branco, CEO van Petrobras. “Het project stelde Petrobras in staat om hoog technologische brandstof en smeermiddelen te testen die presteren in extreme omstandigheden. De technologische ontwikkeling gaat gebruikt worden in de smeermiddel- en brandstofproducten. We zien in McLaren een toewijding aan innovatie en ook de mogelijkheid van toekomstige partnerschappen.”

McLaren Racing CEO Zak Brown voegt daar verder aan toe: “We willen Petrobras danken voor hun partnerschap en ondersteuning. We hebben een groot respect voor hun technische en wetenschappelijke mogelijkheden en er is geen twijfel dat de technici van het bedrijf gedurende de tijd dat wij samenwerkten een substantiële progressie hebben doorgemaakt. We wensen iedereen bij Petrobras al het succes en hopen om ze opnieuw in de toekomst terug te zien in de sport.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS