Formule 1

Plannetje van de vader Stroll en Toto Wolff: Mercedes omdopen tot Aston Martin?

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 januari 2020 09:08 • Print artikel

Lawrence Stroll en Toto Wolff kunnen vanaf 2021 het fabrieksteam van Mercedes gaan overnemen, zo meldt correspondent Ralf Bach. De Duitser stelt in zijn bericht dat Wolff zelfs onderhandeld heeft om de rol van Chase Carey bij Liberty Media over te nemen. Ferrari zou voor dat plan een stokje gestoken hebben, door aan te geven dat de manager van het F1-team van Mercedes minimaal drie jaar buiten de hoogste klasse van de autosport actief moet zijn.

Toto Wolff


De vader van Lance Stroll kocht vorig jaar Racing Point, maar lijkt nu ook een aandeel in het team uit Brackley te willen verkrijgen. De Canadees werd recent al in verband gebracht met een overname van Aston Martin, de huidige sponsor van Red Bull. Daarom ging het gerucht dat de miljardair Racing Point wilde omdopen naar de naam van de Britse autofabrikant. Volgens Bach zijn Stroll en Wolff echter van plan om de naam van Mercedes om te dopen naar Aston Martin.

“Toto wil voorbereid zijn als Mercedes uitstapt en alleen nog acteert als motorfabrikant”, reageerde voormalig F1-eigenaar Bernie Ecclestone al eerder. “Het feit dat Mercedes het nieuwe Concorde Agreement voor 2021 en verder heeft getekend, is raar. Maar waarom zou Mercedes doorgaan met zoveel geld besteden als ze alles al gewonnen hebben? Wat betreft imago is de groep al helemaal tevreden met de marketing van hybride motoren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS