Formule 1

Pirelli verwacht uitdagende bandenomstandigheden: "Alle aspecten worden dit weekend getest"

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 juni 2022 09:00 • Print artikel

Komend weekend staat de Grote Prijs van Groot-Brittannië weer op het programma. In het verleden is vaker gebleken dat de banden het in Silverstone ontzettend zwaar te verduren hebben. Het zal dus spannend worden hoe de ‘nieuwe’ banden zullen gedragen komend weekend.

Mario Isola

Pirelli heeft gekozen voor de drie hardste bandencompounds, vorig jaar werd de race door Lewis Hamilton gewonnen, hij maakte toen twee pitstops. Dit jaar zijn de banden compleet anders door de nieuwe reglementen.

Mario Isola van Pirelli liet het volgende weten over komend weekend: "De Britse Grand Prix was vorig jaar de plek waar de nieuwe showauto voor het 2022-seizoen voor het eerst werd getoond aan de coureurs en het publiek. De nieuwe aerodynamische reglementen zijn ontworpen om coureurs in staat te stellen elkaar langer van dichtbij te volgen om meer kans op inhalen te bieden, zoals we in Canada zagen. De banden zijn ontworpen om minder oververhitting, meer stabiliteit en een grotere driveability te bieden. Al deze aspecten zullen dit weekend worden getest op een van de meest uitdagend circuits voor de banden"


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS