Formule 1

Pirelli kan working range van de Formule 1-banden in 2020 oprekken: "Grip tussen 20 en 120 graden"

Uitgegeven door Bart • 7 juni 2019 06:10 • Print artikel

Verschillende teams hebben dit jaar moeite de banden op de juiste temperatuur te krijgen. De banden van Pirelli zijn dit jaar 0,4 mm dunner, waardoor de ideale temperatuur hoger ligt. De Italiaanse leverancier ziet ook dat sommige teams het lastig hebben en denkt de working range van de banden voor volgend jaar op te kunnen rekken. "Daar werken we inderdaad hard aan om de marge groter te maken."

Max Verstappen


"Vanaf 2021 werken we met 18-inch banden, maar zonder dekens om ze warm te houden", zegt Pirelli's Mario Isola tegen Motorsport.com. "We moeten iets ontwerpen dat zonder dekens ook werkt. De band moet grip genereren tussen 20 graden en 120 graden. De uitbreiding voor 2020 geeft ons de kans om nieuwe compounds voor 2021 te ontwikkelen. Als we iets goeds vinden en dat kunnen we in 2020 al introduceren, waarom zouden we dat dan niet doen."

Ondanks dat Mercedes met kop en schouders boven het veld uitsteekt, ziet Isola veel competitie. "Als je naar het middenveld kijkt, zitten vijf of zes teams op slechts 0,2 seconden van elkaar. Het is heel belangrijk geworden om ergens duizendsten te winnen. Dat kan een groot verschil tijdens de kwalificatie maken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS