Formule 1

Pirelli F1: "De banden slijten duidelijk harder als je van je lijn af moet om iemand in te halen"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 november 2018 08:38 • Print artikel

Hoofd van de raceafdeling bij Pirelli, Mario Isola, verwacht weinig verrassingen qua bandenslijtage of strategie in Brazilië. De bandenleverancier neemt, net als vorig jaar, de supersoft, soft en medium mee naar het Autodromo José Carlos Pace.

Pirelli banden

Isola blikt vooruit naar de verwachtingen tijdens de race: “Vorig jaar namen we dezelfde soort coumpounds mee naar Brazilië, alleen zijn de banden dit jaar wat zachter dan vorig jaar. Vorig jaar was de winnende strategie supersoft naar soft, wat nu ongeveer soft naar medium zou zijn. We verwachten ook dit jaar een vergelijkbare strategie, ondanks de verzachting van de compounds.”

Isola weet dat er behoorlijk wat druk op de banden komt te staan, maar verwacht geen problemen voor wat betreft slijtage: “Belangrijke factoren voor de coureurs zullen het inhalen en de bochten zijn. De banden slijten duidelijk harder als je van je lijn af moet om iemand in te halen en de bochten leggen veel druk op de banden. Toch denken we niet dat de banden onder normale omstandigheden excessief zullen slijten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS