Formule 1

Pijnlijke race voor Daniel Ricciardo: "Ik wil er eigenlijk niet eens over praten"

Uitgegeven door Bart • 13 oktober 2021 06:03 • Print artikel

Daniel Ricciardo is in Istanbul hard van zijn roze wolk afgevallen. Na de winst in Monza en de vierde plaats in Sochi eindigde de McLaren-coureur in Turkije op de 13e plaats. De Australiër kwam niet door Q1, waarna zijn team besloot de motor te wisselen. Vanaf de laatste plaats klom Ricciardo langzaamaan naar P11, maar in de slotfase werd hij nog voorbijgereden door de Alfa Romeo's van Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi.

Daniel Ricciardo


"Ik wil er eigenlijk niet eens over praten", zo zijn Ricciardo na afloop van de race met een lach voor de camera van de Formule 1. "We waren gewoon niet snel. In het begin dacht ik dat we in staat moesten zijn om door het veld naar voren te rijden, maar na een paar inhaalacties zat ik muurvast."

"Mijn voorbanden waren er vrij snel aan", aldus de Australiër die al in de 21e ronde zijn pitstop maakte. "Na mijn stop zaten we in de positie om wat te proberen. In vrije lucht dacht ik sneller te zijn, maar dat was maar amper het geval. Daarna werden de banden trager, toen ineens weer sneller en tegen het einde van de race was het zelfs dramatisch. De band zei 'welterusten' en was de laatste tien ronden nergens meer. Hier moeten we van leren, want dit was geen competitieve zondag."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS