Formule 1

Pierre Gasly zit vast in Dubai, maar hoopt op openingsrace in Frankrijk: "Voor eigen publiek zou echt fantastisch zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 april 2020 18:06 • Print artikel

Pierre Gasly hoopt dat het Formule 1-seizoen eind juni aftrapt en dan in zijn eigen Frankrijk. Na acht afgelaste Grands Prix is Canada de gastheer van de openingsrace in juni, maar geruchten gaan dat Montreal spoedig de annulering van de wedstrijd bekend gaat maken.

Pierre Gasly

“Mijn persoonlijke wens is dat het zo snel mogelijk start”, aldus de Alpha Tauri-coureur, die al een tijdje vastzit in Dubai om in Europa een coronavirus infectie te voorkomen, tegenover het Franse Turbo. “Het seizoen kan in Canada starten, maar als het vertraagd wordt, is de eerst volgende race in Frankrijk. Om voor eigen publiek te starten in Le Castellet zou echt fantastisch zijn. Ik blijf duimen. Behalve dat, wil ik niet te ver weggaan vanwege de situatie die snel verandert. Maar het zou echt een droom zijn om in Paul Ricard te starten.”

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone denk dat het seizoen, wat waarschijnlijk tussen de 8 en 15 races gaat zijn, een prooi gaat worden voor Lewis Hamilton. “Je moet het hem vragen”, lacht Gasly. “Maar natuurlijk denk ik dat Lewis genoeg talent en ervaring heeft om een zevende titel te winnen.”

Vergeet de trekking van april niet! Nog 3 dagen!
Staatsloterij trekking 2020 staatslot april

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS