Formule 1

Pierre Gasly wil crash in Barcelona zo snel mogelijk vergeten: "Nog niet helemaal comfortabel in de auto"

Uitgegeven door Bart • 10 maart 2019 16:13 • Print artikel

Pierre Gasly rijdt komende week zijn eerste Grand Prix in de kleuren van Red Bull. De 23-jarige Fransman heeft het stuur overgenomen van Daniel Ricciardo. Na de overstap van Toro Rosso heeft de teamgenoot van Max Verstappen het gevoel dat hij zich opnieuw zal moeten bewijzen. "Ik kijk enorm uit naar de eerste race van het jaar en mijn eerste race voor Red Bull", zegt Gasly tegen F1i.com.

Pierre Gasly


"Het is pas mijn tweede volledige seizoen in de Formule 1 en ik zal dit jaar nog veel moeten leren", beseft Gasly. "Ik heb me in de winter goed voorbereid voor deze eerste race. Iedereen kijkt uit naar de start van het seizoen en er hangt in Melbourne altijd een geweldige sfeer. Er is iets speciaals met Melbourne. De mensen zijn heel relaxed en blij."

In Barcelona was zijn team Red Bull minder blij met zijn twee crashes. Gasly hoopt het zo snel mogelijk te kunnen vergeten. "Het was niet het beste einde van twee weken testen, maar ik moet van deze fouten leren. Ik zal de positieve dingen blijven onthouden en werken aan de negatieve. Ik voel me nog niet helemaal comfortabel in de auto, maar het is mijn taak om de auto zo goed mogelijk af te stellen. Samen met het team om me heen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS