Formule 1

Pierre Gasly rijdt met speciale helm voor overleden schoolvriend Anthoine Hubert + FOTO'S

Uitgegeven door Bart • 7 september 2019 18:48 • Print artikel

In aanloop naar de Grand Prix van ItaliŽ heeft Pierre Gasly een nieuwe helm in gebruik genomen. Met zijn nieuwe helm brengt de Fransman een eerbetoon aan de vorige week overleden Anthoine Hubert. De landgenoot van de Toro Rosso-coureur overleed na een heftige crash in de F2-race op het circuit van Spa-Francorchamps. De twee coureurs zijn al lang vrienden en ging samen naar school.

Pierre Gasly


Vorige week in BelgiŽ reed Gasly al met stickers met 'RIP Tonio' en 'Racing for Anthoine'. De ontwerper van zijn helm Adrien Paviot begon deze week meteen aan een nieuw exemplaar om Hubert te eren. Op zaterdag kwam de helm aan in Monza. Daar staan Hubert's initialen op en de tekst 'Forever with us Tonio'.

Eerder deze week omschreef Gasly zijn gevoelens op social media. "Ik kan het nog steeds niet geloven. Je verdiende veel beter Tonio, 22 jaar is veel te jong. 14 jaar vriendschap en veel samen geracet, vrienden, kamergenoten en klasgenoten. We hebben alles samen gedaan. Je hebt me geholpen een betere coureur en betere atleet te worden. En op school op een beter persoon te worden."

"Je was een bescheiden jongen, extreem snel en een harde werker. Het was geweldig om samen om te groeien. We gaan er alles aan doen om jou daarboven trots te maken. Ik blijf de dromen najagen die we samen hadden toen we jong waren. Ik zal je missen vriend."

Pierre Gasly


Pierre Gasly

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS