Formule 1

Pierre Gasly over het motorprobleem van zijn Honda: "Verlies van pk's, het bleek om een..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 maart 2019 18:52 • Print artikel

Vorig jaar reed hij nog voor Toro Rosso. Dit jaar is Pierre Gasly gepromoveerd naar de hoofdmacht van Red Bull Racing. Daar is de jonge Fransman gekoppeld aan Max Verstappen. Op zijn allereerste vrijdag voor Red Bull deed Gasly het zeker niet onverdienstelijk. In VT2 zat hij Verstappen op de hielen met een tijd van 1:23.442. Het bracht hem de vierde positie op een zucht achter zijn Nederlandse teamgenoot. Gasly was blij en tevreden na zijn vrije trainingsdebuut voor Red Bull.

Red Bull Pierre Gasly

"Het was erg fijn om weer terug de baan op te gaan voor de eerste vrije training van het seizoen, en mijn eerste vrijdag op de baan met de Aston Martin Red Bull Racing was erg speciaal", zei Pierre Gasly. "Het was een positieve dag. We hebben een heleboel dingen uitgetest en mijn gevoel in de auto werd beter ronde na ronde. We hebben nog steeds veel werk te doen maar over het algemeen zijn we erg blij met het pakket. We hadden niet al te veel verwachtingen vandaag, omdat het na wintertest altijd lastig is om te zien hoe snel de andere teams zullen zijn."

"We hebben na de eerste vrije training wat dingen kunnen veranderen voor de tweede vrije training en ik voelde me daar door ook al een stuk beter in de auto als tijdens de eerste vrije training. Laten we zien wat we kunnen doen morgen. Qua motor hadden we een klein probleem met het verlies van vermogen tijdens de laatste ronde. Dat hebben we gecheckt en gelukkig bleek het om een klein sensorprobleem te gaan."/Door Patricia Kloosterman

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS