Formule 1

Pierre Gasly boos, erg boos...: "Ik walg van wat er gebeurde! Het is echt kl***te, omdat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 december 2019 19:18 • Print artikel

Pierre Gasly wilde, nadat hij eerder dit jaar zijn plek naast Max Verstappen bij Red Bull verloor, met Toro Rosso de zesde plek in het constructeurskampioenschap behalen, maar Lance Stroll zette een streep door die ambities. In de eerste bocht tikte de Canadees in dienst van Racing Point de Fransman aan, waardoor de STR van Gasly zijn neus brak op de auto van Sergio Perez. Na de wedstrijd had de Toro Rosso-coureur dan ook geen goed woord over voor Stroll.

Pierre Gasly


“Ik walg van wat er gebeurde, omdat we duidelijk het potentieel hadden om de zesde plek te behouden”, aldus Gasly tegenover het Franse Canal+. “Het is irritant als dit soort dingen gebeuren.”

De Toro Rosso-coureur benadrukt dan ook dat Stroll verantwoordelijk is. “Met hem achter je, is er een 50-50 kans dat dingen fout gaan”, vertelt de Fransman. “Het is klote, het is echt klote, omdat we een goede snelheid hadden. We hadden een goede auto, werkten het hele weekend goed en toen zagen we waar Sainz finishte en wat Daniil deed, was er zeker het potentieel om een goed resultaat te behalen.”

Vervolgens herhaalt de coureur in zijn mediasessie zijn beklag over de Racing Point-coureur. “Van wat ik tot nu toe heb kunnen zien, was het Lance die gewoon alles verknalde”, zegt de coureur over Stroll. “De laatste race van het seizoen ruïneert gewoon je race met het incident in de eerste bocht. Het is irritant en het zette ons vanaf de eerste ronde op een achterstand en de gehele race was ik aan het bidden om een safety car.”

Met de irritatie van de race laat Gasly weten dat het nog niet het goede moment was om op zijn seizoen terug te kijken. “Ik denk niet dat het echt het juiste moment is, omdat ik op het moment boos ben over de race”, legt de Fransman uit. “Ik heb een paar dagen nodig om kalm te worden en gewoon terug te kunnen denken aan het hele seizoen, omdat er veel is gebeurd. Er zijn veel zaken om te debriefen, veel dingen om naar te kijken en we zullen volgend seizoen sterker terugkomen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS