Formule 1

Peugeot in gesprek met Ligier Automotive voor de ontwikkeling van de Hypercar

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 februari 2020 14:24 • Print artikel

Peugeot gaat met Ligier Automotive samenwerken voor haar terugkeer naar het endurance racen in de hypercar klasse. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten die meldden dat de Franse autofabrikant met de steigerende leeuw met Oreca zou gaan samenwerken voor haar terugkeer in het FIA WEC.

Hypercar Peugeot 2022 studiemodel

In een interview met l’Equipe vertelt de Groupe PSA Motorsport-directeur Jean-Marc Finot dat er een contract is met Ligier, waarbij de fabrikant van sportwagens een onderaannemer wordt in de gebieden van ontwikkeling van de auto, waarmee Peugeot terug wil keren naar de 24 uur van Le Mans. Met het vertrek van Rebellion, geeft Finot wel toe dat de organisatie kleiner wordt, waarbij het gebruik van onderaannemers in de gebieden van ‘carbon composietmateriaal’ en ‘aerodynamische studies’ niet wordt uitgesloten.

Voor dat laatste hebben we een partnerschap opgezet met Ligier”, vertelt Finot in de Franse krant. “We hebben al jaren geen endurance raceauto meer op de baan, dus blijven de twee opties open om het intern zelf te doen met de vaardigheden die we in huis hebben, of om het te vragen aan een externe partner. We zijn in de technische constructiefase van het project en daarom, op dit moment, nog niet in de operationele fase.” De Fransman wil nog niet ingaan of de auto volgens het recent aangekondigde LMDh-platform gebouwd gaat worden, waarvoor Ligier één van de goedgekeurde chassisbouwers is.

“De keuze gaat overeenkomstig de technische regels gemaakt worden, welke nog openstaan voor discussie binnen de technische werkgroepen”, vertelt de motorsportdirecteur. “Er gaat ook bestudeerd worden wat de beste balans is tussen de WEC- en de IMSA-regels en wat de beste marketing prestatie levert.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS