Formule 1

Personeelsontwikkelingen: de aero-chef van Mercedes, Eric Blandin, voegt zich bij Aston Martin

Uitgegeven door Peter Vader • 25 november 2021 11:02 • Print artikel

Aston Martin F1 heeft bevestigd dat Mercedes' hoofd van aero Eric Blandin in de toekomst zal toetreden tot het op Silverstone gevestigde Aston Martin-team. Blandin was eerder werkzaam bij Red Bull van 2005 tot 2009 voordat hij naar Ferrari verhuisde, waar hij een periode van twee jaar bij de Scuderia genoot. Vervolgens trad hij in 2011 in dienst bij Mercedes als de belangrijkste aerodynamica expert van het Brackley-team voordat hij in 2017 werd gepromoveerd tot hoofd van aero.

Aston_Martin_new_logo_Formula_One_team

"We kunnen bevestigen dat Eric Blandin volgend jaar voor het Aston Martin Cognizant Formula One Team zal gaan werken", aldus een woordvoerder van het team. "Zijn exacte startdatum is nog niet bevestigd. De overgang van Mercedes AMG F1 Team naar onszelf zal in der minne verlopen."

Het team van Lawrence Stroll zit bepaald niet stil. Eerder dit jaar huurde Aston Martin, dat bezig is met het bouwen van een nieuwe ultramoderne fabriek op zijn thuisbasis in Silverstone, ex-Red Bull aero-chef Dan Fallows al in en snoepten ze Luca Furbatto weg van Alfa Romeo, als onderdeel van een grote technische herschikking bij de Britten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS