Formule 1

Pedro de la Rosa snapt besluit Fernando Alonso: "El Plan gaat door"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 augustus 2022 14:58

Het nieuws dat Fernando Alonso vanaf volgend seizoen in de kleuren van Aston Martin zal uitkomen zorgde voor flink veel opschudding in de wereld van de Formule 1. Met veel ongeloof werd gekeken naar het besluit van Alonso die Alpine de rug toekeert, de verbazing komt voort uit het feit dat Alpine op het moment veel beter presteert dan zijn volgende werkgever Aston Martin.

Fernando Alonso

In 2021 keerde Alonso na twee seizoenen afwezigheid terug in de Formule 1. Hij kwam terug bij het team waar hij in 2005 en 2006 zijn kampioenschappen in de wacht sleepte. Het leek er op dat er geen vuiltje aan de lucht was in het huwelijk tussen Alonso en de Franse fabrikant.

Toch zijn er wel degelijk mensen die het besluit van Alonso begrijpen. Pedro de la Rosa is er hier een van. De voormalig coureur van onder andere McLaren, Sauber en HRT is goed bevriend met zijn landgenoot en spreekt zich uit bij het Spaanse radiostation Cadena SER: "El Plan gaat door, het draait erom om weer te winnen. Fernando zal het niet zeggen, maar hij heeft zijn plan aangepast. Dit omdat hij denkt dat het een beter plan is. Het is een goede verandering, ik sta erachter en het gaat in de juiste richting. Mensen begrijpen niet wat er aan potentieel bij Aston Martin zit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS