Formule 1

Passie voor de autosport dankzij Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 februari 2020 00:03 • Print artikel

Ook al staat de focus alweer op de start van het nieuwe Formule 1-seizoen, de Grand Prix van de Verenigde Staten 2019 was een mijlpaal! Het betekende de 100ste Grand Prix voor Max Verstappen. Je kunt het je bijna niet voorstellen dat Max al zoveel races achter de rug heeft. Met een leeftijd van slechts 22 jaar heeft hij al een aardige cv in de racesport opgebouwd.

F1 Grand Prix USA

De jongste wereldkampioen ooit
De teambaas van Red Bull heeft nog steeds alle vertrouwen in Max. Hij ziet Verstappen nog steeds de jongste wereldkampioen ooit worden. Van de 102 Grand Prix races die Max nu gereden heeft is hij 31 keer in de topdrie geëindigd. Al acht keer mocht hij op het bovenste treetje van het podium staan. Voor Nederland is dit een unieke situatie. Nog nooit heeft een Nederlandse F1-coureur het zo ver geschopt. Bij Red Bull hebben ze nog steeds het grootste vertrouwen in Max en ook de F1-fans zien in Max Verstappen nog veel potentie. Zowel teambaas Horner als de fans weten dat Verstappen met het juiste materiaal een geduchte tegenstander kan zijn en een grote kans maakt om wereldkampioen te worden.

De Nederlandse passie voor de autosport
Het leuke van de succesvolle Max Verstappen in de Formule 1 is dat het in Nederland de passie voor de autosport weer heeft aangewakkerd. Natuurlijk zijn er altijd al Formule 1-fans, maar het aantal fans lijkt momenteel groter dan ooit. Tribunes die voor een groot deel oranje worden gekleurd tijdens de race hebben we een tijd niet meer gezien voordat Max in beeld was. Max is zijn carrière in de autosport begonnen met karten en heeft zelf zijn passie voor de autosport natuurlijk te danken aan een vader én een moeder die beiden in deze wereld geen onbekenden zijn.

Straatraces met je eigen auto
Mannen, vrouwen en kinderen lopen tegenwoordig steeds vaker warm voor karten en andere vormen van autosport. Natuurlijk moet dit wel onder leiding van een deskundige oog gebeuren en op de juiste plekken. Zomaar je racekwaliteiten testen op straat is verboden en levensgevaarlijk. Daarbij zijn gewone auto's hier ook niet voor gemaakt en voldoen ze niet aan de veiligheidseisen. Je autoverzekering zal schade die is opgelopen tijdens straatraces zeker niet dekken. Je kunt iedere autoverzekering vergelijken, maar er is er weinig verzekeringsmaatschappijen die staan te popelen om raceschade te dekken.

Volg een racecursus
Regelmatig worden er in Nederland ergens straatraces verreden. Van een simpel wedstrijdje tussen twee vrienden tot illegaal georganiseerde straatraces. Doe hier nooit aan mee! Ten eerste is het levensgevaarlijk voor je omgeving en je kunt er ook hoge boetes voor krijgen of je auto wordt in beslag genomen. Als je graag je ‘Max Verstappen-kwaliteiten’ wilt testen, ga dan gewoon eens een keer karten of volg dan een racecursus bij een KNAF erkende raceschool. Er zijn officiële wedstrijden op verschillende niveaus en voor ieder budget.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS