Formule 1

Overzicht van het aantal gebruikte motoronderdelen van elke F1-coureur: hoe staat Verstappen ervoor?

Uitgegeven door Johann Petermann • 17 juni 2018 07:42 • Print artikel

Het Formule 1-seizoen 2018 is al op ongeveer een derde en omdat dit jaar de regels zijn aangescherpt wat betreft het aantal motoren en motoronderdelen is het een goed moment om even te kijken welke coureurs er mogelijkerwijs op een gridstraf staan. Hoe staat Verstappen ervoor?

Max Verstappen F1

Alle motorleveranciers behalve Mercedes introduceerden afgelopen weekend in Canada hun tweede motor van het seizoen. Honda coureur Pierre Gasly moest al zijn derde en laatste toegestane motor wisselen en pakte zodoende ook een gridstraf. Eerder had Max Verstappen al een gridstraf te pakken in Monaco omdat hij zijn derde MGU-K moest aanbreken.

Het betrouwbaarst lijkt dit jaar wederom (zoals altijd) Mercedes te zijn. Beide Williams coureurs, Lewis Hamilton en Esteban Ocon hebben van elk motoronderdeel pas 1 gebruikt en ze staan er wat betreft gridstraffen goed voor. Hieronder volgt een overzicht van het aantal gebruikte onderdelen per coureur. De rode vakjes betekenen dat er al een gridstraf is ontvangen en de oranje vakjes betekenen dat er een gridstraf volgt bij een volgende vervanging.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS