Formule 1

OVERZICHT stoelendans Formule 1: Wie rijdt waar in 2020 en welke plekken zijn nog beschikbaar?

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 november 2019 04:29

Doordat de meeste contracten in de Formule 1 voor het komend seizoen reeds vast liggen, lijkt het momenteel rustiger op de arbeidsmarkt van de Formule 1 wat betreft het fenomeen ‘silly season’. De grote verliezer lijkt Nico Hülkenberg te gaan worden. De Duitser werd altijd als groot talent gezien en reed vanaf 2010, met uitzondering van 2011, in de hoogste klasse van de autosport. Toch mocht de Renault-coureur nooit de hoogste trede van het podium beklimmen. En wie wordt in 2020 de teamgenoot van Max Verstappen?

Formule 1

Verder is het Robert Kubica die dit jaar zijn comeback maakte met Williams, maar volgend jaar alweer vertrekt. De Pool bleek dit jaar geen schim meer te zijn van de rijder die hij was voor zijn ongeluk. De positie lijkt ingevuld te gaan worden door Nicholas Latifi, die het nodige budget meebrengt. De Canadees kan in tegenstelling tot en met Nyck de Vries, door de financiële middelen wel de sprong van de Formule 2 naar de koningsklasse maken.

Hoe ziet het veld er voor volgend jaar uit en waar zijn er nog kansen?

Mercedes
Lewis Hamilton – Contract tot en met 2020
Valtteri Bottas – Contract tot en met 2020

Ferrari
Sebastian Vettel – Contract tot en met 2020
Charles Leclerc – Contract tot en met 2022

Red Bull
Max Verstappen – Contract tot en met 2020
Alexander Albon, Pierre Gasly of Daniil Kvyat (nog aan te kondigen)

De grote vraag is dus wie er volgend jaar naast Max Verstappen mag plaatsnemen. Alex Albon maakt een gedegen indruk, nadat hij de positie van Gasly innam. Wij geven de Fransman een kleine kans op een terugkeer naar Milton Keynes. Kvyat laat ook een sterke indruk achter dit jaar getuige zijn podium in Hockenheim.

Dr. Helmut Marko zegt dat de keuze tussen deze drie coureurs gaat vallen, maar met de grillen van Marko weet je het nooit.

Renault
Daniel Ricciardo – Contract tot en met 2020
Esteban Ocon – Contract tot en met 2021

Renault heeft eindelijk Ocon los gepeuterd bij Mercedes. Daarmee heeft het Franse team eindelijk een coureur uit eigen land op de grid staan.

Haas
Kevin Magnussen – Contract tot en met 2020
Romain Grosjean – Contract tot en met 2020

Dit jaar waren er op de baan de nodige aanvaringen tussen de twee coureurs. In de paddock ging lange tijd het gerucht dat Grosjean moest vertrekken bij de Amerikanen. Uiteindelijk was het een grote verrassing, dat ondanks dat Hulkenberg beschikbaar is, het team toch koos voor een langere samenwerking.

McLaren
Carlos Sainz – Contract tot en met 2020
Lando Norris – Contract tot en met 2020

Racing Point
Sergio Perez – Contract tot en met 2022
Lance Stroll – Meerjarig contract

Met een vader die mede aandeelhouder is bij het team, is de toekomst van Lance Stroll verzekerd.

Alfa Romeo
Kimi Raikkonen – Contract tot en met 2020
Antonio Giovinazzi – Contract tot en met 2020

Toro Rosso
Daniil Kvyat, Pierre Gasly of Alexander Albon (nog aan te kondigen)

Alles is reeds gezegd bij Red Bull Racing.

Williams
George Russell – Contract tot en met 2021
Nicholas Latifi (nog aan te kondigen)

Nicholas Latifi is nog niet aangekondigd en de coureur wil er nog weinig over zeggen. Hoewel zijn vader mede-aandeelhouder is van McLaren, is er weinig kans dat de coureur daar een stekkie krijgt. Toch heeft de zoon van een rijke Canadees voldoende ondersteuning achter zich om bij Williams in te stappen. Zijn er veel andere coureurs die willen betalen voor een achterhoede team?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS