Formule 1

Overwinningen in Maleisië en Mexico kwamen onverwacht voor Max Verstappen: "Gaat om de kleine details"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 november 2017 08:08 • Print artikel

Max Verstappen werd in de eerste helft van het seizoen door enorme pech achtervolgt. Het zorgde ervoor dat hij een groot deel van de Formule 1-races vanaf de kant moest toekijken door pech of andere oorzaken. De laatste weken lijkt het tij gekeerd en pakte de Red Bull-coureur zelfs in Maleisië en Mexico de overwinning. De 20-jarige Nederlander geeft overigens eerlijk toe dat hij niet verwacht had dit jaar nog races te winnen.

Max Verstappen Red Bull F1

“Ik had niet meer verwacht om races te winnen”, vertelde Verstappen aan F1i. “Ik het nooit verwacht door mijn pech, maar het was fantastisch om het toch te bereiken.” Verstappen geeft daarbij wel de credits aan de brandstofverbeteringen die door ExxonMobil bij de Grand Prix van Engeland en Singapore werden geïntroduceerd. “Zoals in Singapore, met de brandstof-upgrade die we daar hadden, denk ik dat we veel competitiever werden en we zetten die trend door. We zagen zeker de winst die we dit jaar hebben gemaakt.”

“Ze waren veel groter dan we in de afgelopen drie jaar hadden. Ik ben daar blij mee. En wanneer je je sneller verbeterd dan andere teams, kun je vechten voor de overwinning. Het gaat om de kleine details. Je voelt dat alles soepeler verloopt. Meer prestatie, sneller op de rechte stukken en ook een beter leven voor de delen in de motor. Voor volgend jaar wanneer we slechts drie motoren hebben, wordt dat cruciaal”, aldus Verstappen.

De coureur hoopt dan ook dat de verbeteringen meegenomen worden naar 2018 en hem in een perfecte positie zetten waardoor hij kan vechten voor de titel. “Hopelijk kunnen we dat volgend jaar al doen”, zegt de Limburger, waarbij hij toegeeft dat hij niet in de Formule 1 had gezeten als hij niet klaar was voor het werk. “Ik had iets anders gedaan als ik dacht dat ik er niet toe in staat was.”

Verstappen vindt wel dat hij het lastig is om zichzelf met Lewis Hamilton of een andere coureur op de grid te vergelijken, behalve dan zijn teamgenoot. “Ze zitten niet in dezelfde auto. Ik ben niet in dezelfde positie als hem geweest. En ik denk er niet over na. Ik focus op wat ik moet doen”, aldus Max Verstappen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS