Formule 1

Overuren in Milton Keynes? “We doen er alles aan de auto door te ontwikkelen”

Uitgegeven door Luke Merkx • 15 mei 2021 05:40 • Print artikel

Het gat tussen Red Bull Racing met Max Verstappen en het Mercedes AMG Petronas F1 Team is kleiner dan ooit. Dat zorgt voor spannende raceweekenden, maar ook voor een enorme prestatiedruk in de fabrieken van de zojuist genoemde teams. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is het een fikse opgave om het gat naar Mercedes nog kleiner te maken.

F1 Christian Horner Red Bull


“We doen er alles aan deze auto [de RB16B] door te ontwikkelen”, zegt Horner tegenover F1.com. “Tegelijkertijd houden we in ons achterhoofd dat ons nog een flinke klus te wachten staat: het ontwerpen van de 2022-bolide. Volgend jaar gaan de reglementen op de schop en dat maakt dat er flink wat werk aan de winkel is voor ons.”

Marathon
Horner geeft toe dat het niet meevalt een balans te vinden tussen het verder ontwikkelen van de RB16B en het ontwerpen van de RB17. “Het is een uitdaging op zich. Dit seizoen is een ware marathon. We hebben 23 races in 2021: dit seizoen lijkt wel een marathon.”

Legt Red Bull wederom de focus op de tweede seizoenshelft?
De afgelopen jaren presteerde het team van Red Bull Racing vaak beter na, dan voor de zomerstop. Christian Horner beaamt de stelling. “Over het algemeen zijn we vaak sterker in de tweede helft van het seizoen. We gaan ervoor zorgen dat dat dit jaar wederom het geval is”, aldus een gemotiveerde Horner.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS