Formule 1

Overstap naar Ferrari-motoren was geen optie voor McLaren: "Clash tussen merken"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 oktober 2019 07:02 • Print artikel

McLaren kondigde in de aanloop naar de Grand Prix van Rusland een nieuwe samenwerking met Mercedes aan. Daarmee komt er na 2020 alweer een einde aan de samenwerking met Renault. Toch overwoog het Formule 1-team uit Woking geen moment een overstap naar de krachtbron van Ferrari, zo vertelde teamdirecteur Zak Brown.

McLaren F1

“In de Formule 1 moet je naar de langere periode kijken, anders dan naar een handje vol races”, reageerde Brown tegen GP Fans. “Het is duidelijk dat de Ferrari-motor op dit moment erg sterk is, maar als je kijkt naar de toewijding van Mercedes-Benz, waar zij staan en als een raceteam, dan is dat een fantastische maatstaf.”

“We hebben Ferrari niet overwogen. Ik denk dat het ook een duidelijk clash tussen merken is met onze business van de McLaren-straatauto. Vanuit het oogpunt van het bouwen van motoren, financieel gezien is er niets wat logisch is voor ons. Ik denk dat je een significant grotere fabrikant moet zijn die de besteding kan garanderen om de blootstelling te rechtvaardigen, die het creëert voor de verkoop van grotere aantallen auto’s. Het is niet logisch voor een Mercedes, Renault, Honda, maar het is niet logisch voor McLaren met de volume aan auto’s die wij verkopen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS