Formule 1

Overgang naar McLaren zwaar voor Daniel Ricciardo: "We hadden verwacht dat hij sneller zou zijn"

Uitgegeven door Bart • 8 juli 2021 15:18

Nadat vorig jaar Carlos Sainz zijn overstap naar Ferrari had aangekondigd, dacht McLaren goede zaken te doen met de komst van Daniel Ricciardo. De Australiër had immers bij Red Bull nog zeven overwinningen in de Formule 1 behaald, maar tot nu toe maakt Ricciardo de hooggespannen verwachtingen niet waar.

Daniel Ricciardo


Teambaas Andreas Seidl had verwacht dat Ricciardo na negen races op een hoger niveau zou zitten. "Daniel had niet verwacht dat een overstap naar een nieuw team zo moeilijk zou zijn. Hij is teleurgesteld en wij natuurlijk ook. Iedereen binnen McLaren had gedacht dat hij sneller zou zijn, maar we gaan ervan uit dat het ooit beter zal gaan", aldus Seidl in gesprek met het Duitse RTL.

Ricciardo heeft een perfect referentiekader, want teamgenoot Lando Norris presteert uitstekend. "Ik denk niet dat een Formule 1-coureur in zijn derde jaar al zo compleet kan zijn, maar de ontwikkeling van Lando is niet normaal. Het is geweldig om te zien hoe hij zich ontwikkeld heeft. Lando is nog maar 21, maar staat met beide benen op de grond en is een echt teamspeler."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS