Formule 1

Oud-teambaas klapt uit de school: "Als we een contract wilden sluiten met Michael Schumacher of Ferrari moesten er bepaalde voorwaarden in staan"

Uitgegeven door Bart • 7 november 2019 15:00 • Print artikel

Voormalig Jordan-teambaas Eddie Jordan vindt Lewis Hamilton een betere coureur dan Michael Schumacher. Op basis van wereldtitels staat de Duitser nog met 7-6 voor, maar dat zegt niet alles volgens Jordan. Volgens de Ier heeft Schumacher veel meer hulp gekregen van zijn team en teamgenoten dan Hamilton. "Iedereen heeft hier zijn eigen kijk op", aldus Jordan tegen talkSPORT. "Ik ben samen met Michael begonnen, er is een soort liefdesverhouding, dus niet iedereen zal mijn mening begrijpen, maar ik vind dat Hamilton Schumacher al gepasseerd is."

Lewis Hamilton


"In die tijd had ik coureurs als Barrichello, Irvine, Fisichella en Alesi onder mijn hoede en iedere keer als we een contract wilden sluiten met Michael Schumacher of Ferrari moesten er bepaalde voorwaarden in staan. Dan was zoiets als in Austin nooit gebeurd. Als Lewis zoiets in zijn contract had staan, had Valtteri Bottas de race niet gewonnen. Dan had Lewis hem mogen inhalen en de race gewonnen."

"Dat kun je niet gebruiken in een competitieve sport", aldus Jordan. "Dat een deel van team dominant is aan het andere deel. Dat spreekt in het nadeel van Michael. Hij is zevenvoudig wereldkampioen, maar hoeveel had hij er gewonnen als hij niet zo veel invloed op een team had gehad."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS