Formule 1

Oud Ferrari F1-coureur: "Ik zou Hamilton de schuld geven en meer dan tien seconden straftijd geven"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juli 2021 10:20 • Print artikel

De mening zijn verdeeld over het ongeluk tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Engelsen staan massaal achter de Mercedes-coureur en schuiven de schuld in de schoenen van de Nederlander. De internationale pers daarentegen ziet het als de schuld van de wereldkampioen en zo denkt Rubens Barrichello er ook over.

Lewis_Hamilton_Max_Verstappen_champagne

“Ik zou Hamilton de schuld geven en meer dan tien seconden straftijd”, aldus Barrichello tegen het Engelse Autosport. “De straffen zijn vijf seconden, tien seconden, drive through en er is meer dan die tien seconden. Ik zou meer dan tien seconden geven, omdat deze tien seconden, met de impact die we hadden, hij nog steeds een grote kans had om te winnen.”

De Braziliaan rekent het Hamilton aan dat hij van de twee de meest ervaren man op de baan is. “Verstappen is 23 en naast hem komt een man die een miljoen keer kampioen is”, vervolgt de voormalig F1-coureur. “Het is bijna onmogelijk om je voor te stellen dat hij degene is die wel nadenkt, omdat een 23-jarige nou eenmaal niet gaat nadenken. We praten hier over twee genieën, Hamilton en Verstappen. Verstappen is degene die in staat is om Hamiltons record te breken in de toekomst, zij zijn de twee die bovengemiddeld zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS