Formule 1

Oud F1-wereldkampioen Nico Rosberg: "Het is gewoon een fase waar Sebastian doorheen gaat"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 april 2019 05:17 • Print artikel

Sebastian Vettel kende geen gemakkelijke start van het seizoen. Na de indrukwekkende wintertest van Ferrari, kon het Formule 1-team in Australië geen potten breken. In Bahrein spinde de Duitser in het gevecht met Lewis Hamilton en verloor daarna zijn vleugel. Toch denkt zijn landgenoot Nico Rosberg dat het tij zomaar kan keren en daar is soms in de Formule 1 slechts één race voor nodig.

Sebastian Vettel F1 Ferrari portret

“Het is gewoon een fase waar Sebastian doorgaat”, zegt Rosberg tegen Press Association Sport. “Het is een gegeven waar alle sportmensen om mee moeten gaan, omdat dingen niet altijd volgens plan gaan. Je moet je weg uit deze fase vinden. Sebastian is een viervoudig wereldkampioen, dus ben ik er zeker van dat hij het gaat managen. Hij moet opnieuw in een positieve spiraal komen en alles wat dan in de Formule 1 nodig is, is een goede race. Dus als hij wint in China, dan komt hij er weer bovenop.”

Toch denkt de Duitser dat Hamilton de favoriet is voor de titel. “Mercedes had een wat betreft de punten een betere start van het seizoen”, legt de voormalig F1-coureur uit. “Maar het lijkt er toch op dat Ferrari de betere auto heeft. In Bahrein liet Ferrari Sebastian en Charles vrijuit racen, maar ze hebben twee competitieve coureurs, dus het gaat lastig worden om ze te managen. Lewis, daarentegen, is zoals hij altijd is. Hij is altijd voor 100 procent gefocust, dus zie ik hem nog steeds als favoriet voor het kampioenschap.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS